Hayat ve Chado’dan Yeni “Demleme Soğuk Çay”

Hayat Su ve Chado’nun ortak çalışmasıyla ortaya çıkan “Hayat Demleme Soğuk Çay” serisi, hazır soğuk çay dünyasına farklı bir soluk getirdi. 35 yıllık su üretim tecrübesiyle bilinen Hayat Su’nun kalitesi ile Chado’nun çay harmanlarındaki ustalığı bir araya geldiğinde, dört farklı lezzetten oluşan bir seri doğdu. Klein Garten’de düzenlenen lansmanla tüketiciyle buluşan bu seri, demleme çay ve meyve suyunun birleştiği özgün bir konsepte sahip.

Dört Farklı Lezzet, Dört Farklı Karakter

Hayat Demleme Soğuk Çay serisi, her biri farklı bir çay türü ve meyve kombinasyonuyla tasarlanmış dört çeşitten oluşuyor:

  • Şeftalili Siyah Çay: Siyah çayın gövdeli yapısı ile şeftalinin yumuşak tatlılığı bir arada. Klasik soğuk çay sevenlere hitap eden, tanıdık ama rafine bir lezzet.
  • Üzümlü Açai Aromalı Beyaz Çay: Beyaz çayın ince ve zarif karakteri üzerine açai ve üzümün meyvemsi notaları eklenmiş. Hafif ve ferahlatıcı bir profil.
  • Elmalı Bergamot Aromalı Yeşil Çay: Yeşil çayın bitkisel tonları ile bergamotun narenciye aroması ve elmanın tatlılığı dengeli bir şekilde buluşuyor.
  • Portakallı, Tarçınlı ve Nane Aromalı Chai: Chai baharatlarının sıcak karakteri, portakalın tazeliği ve nanenin serinliğiyle harmanlanmış. Alışılmışın dışında, cesur bir kombinasyon.

Serinin tüm çeşitleri, gerçek demleme çaydan ve en az yüzde on oranında meyve suyundan üretiliyor. Bu da hazır soğuk çay kategorisinde ayırt edici bir özellik.

Demleme Çay Farkı

Hazır soğuk çay denince akla genellikle aroma ve şekerle tatlandırılmış içecekler gelir. Hayat Demleme Soğuk Çay ise adından da anlaşılacağı gibi gerçek çay yapraklarından demlenerek üretiliyor. Bu, tat profilinde belirgin bir fark yaratıyor: aromalı içeceklerin yapay tonları yerine, çayın kendine özgü karakteri — hafif burukluk, doğal tatlılık ve derinlik — hissediliyor.

Chado’nun çay seçimi ve harmanlama deneyimi bu seriye doğrudan yansımış. Berry Punch ve Rooibos Vanilla gibi soğuk demlemeye uygun harmanlarıyla tanınan Chado, bu birikimini hazır içecek formatına taşımış.

Lansman Gecesinden Notlar

Klein Garten’de gerçekleştirilen lansman partisi, serinin ruhuna uygun enerjik ve renkli bir atmosferde geçti. Burcu Esmersoy, Sedef Avcı, İdil Yazar, Çağla Şikel ve Didem Soydan gibi isimlerin katıldığı gecede Alya ve Tai Tayfun canlı performans sergiledi.

Ünlü sunucu Burcu Esmersoy, dört çeşidi de denediğini ve özellikle sıcak yaz günlerinde tercih edilebilecek farklı bir lezzet olduğunu belirtti. Şef İdil Yazar ise farklı tatların bir araya gelmesiyle oluşturulan kombinasyonlardan etkilendiğini söyledi.

Evde Soğuk Çay Yapmak İsteyenlere

Hayat Demleme Soğuk Çay serisinden ilham alarak evde kendi soğuk çay harmanlarını da deneyebilirsin. Chill – Cold Brew Tea gibi soğuk demleme için özel olarak tasarlanmış çayları bir sürahide 4-5 saat buzdolabında bekletmen yeterli. Taze meyve dilimleri, nane yaprakları veya bir miktar bal ekleyerek kendi imza lezzetini oluşturabilirsin.

Soğuk çay kültürü ve farklı demleme teknikleri hakkında daha fazla bilgi edinmek istersen soğuk çay rehberimize göz atabilir, soğuk çay için altı kuralı keşfedebilirsin. Yaz aylarında çay keyfi sadece sıcak fincanlarda değil, buzlu bardaklarda da devam ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

The way of tea