Hürriyet Pazar: 15 Ağustos 2010

Güney Afrika’da Pretoria’dan gelen ve oradaki beyazların kullandığı Flamanca benzeri Afrikaan dilinde kırmızı çalı anlamına gelen ‘rooibos’ isimli bitkiden kafeinsiz ve düşük tanenli çaylar yapılıyor. Sadesinin yanı sıra farklı aromalarla harmanlanıp içilebiliyor. Üstelik bu lezzete Chado ‘da erişilebiliniyor…

Rooibos: Çayda Osmanlı Kırmızısı

Rooibos ‘un kiraz çiçeği aromalısını piyasada olmadığı için herhangi bir yemekte kullanamamış olsam da, yalnızca Chado isimli firmada bulabildim. Sade olanı da, denediğim kadarıyla vişne ve elma kurularıyla karıştırıldığında çok güzel harmanlar veriyor.

Rindlerin Mutfağı – Civan Er

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

The way of tea