Soğuk Çay

Soğuk Çay
Soğuk Çay
Soğuk Çay
Soğuk Çay
Soğuk Çay
Soğuk Çay

Soğuk çay yapmanın pek çok yolu olduğu gibi, tarifleri çeşitlendirmenin de sınırı yok diyebiliriz. Bugüne kadar soğuk çay demleme fırsatı bulamadıysanız aşağıda sizinle paylaşacağımız iki pratik yöntemi deneyin. Hazırlayacağınız ev yapımı soğuk çayınızı yaz günlerinde susuzluğunuzu gidermek için buzdolabında leziz bir alternatif olarak bulundurabilirsiniz.

Demleme Yöntemleri

Bir yöntem; çayınızı alıştığınız sıcak çay demle yöntemi ile demleyip (her tür çay, bitki ve meyve çayı için geçerli) buzdolabında bekleterek veya buz ilave etmek suretiyle soğutup servis edebilirsiniz. Buz veya soğuk su ilave edildiğinde hazırladığınız çayın tadını seyreltecektir. Şeker ilave etmek isterseniz bunu çay henüz sıcakken yapmanızı ve bal gibi alternatif tatlandırıcılar kullanmanızı öneririz.
Meyve ve bitki çayı karışımları (berry punch, energy boost, tulsi, rooibos) doğrudan soğuk demleme yapmak için uygun çaylardır. Bu çayları, bir kavanoz veya sürahi içinde, oda sıcaklığında 1 litre su ile karıştırıp en az 4-5 saat buzdolabında beklettikten sonra süzerek servise hazırlayabilirsiniz.
Yukarıdaki iki yöntem neticesinde elde edeceğiniz soğuk çayları arzu ettiğiniz meyveler ile tatlandırıp servis edebilir hatta dilerseniz soğuk süt ilavesi de yapabilirsiniz.
Soğuk süt demişken, Matcha’yı soğuk latte gibi hazırlayıp içtiniz mi hiç? Bardak içinde bir-iki yemek kaşığı kadar su ile çözdüğünüz 1 çay kaşığı matcha’nın üzerine soğuk süt ilave edin ve Matcha latteniz hazır. Süt yerine badem, soya, hindistancevizi sütü de kullanabilirsiniz. Tatlandırmak isterseniz de bal ilave edilebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

The way of tea