Viski Karışımlı Özel Bir Çay Kokteyl Tarifi

çay ile viski kokteyl hazırlama tarifi

Uzun zamandır alkol içeren bir çay tarifini deneyimlemek istiyordunuz ve sürekli kendinizi engellediniz. Ancak günün daha uzun sürmesi ve havaların ısınmasıyla birlikte, bazı özgürlük alanlarında kendimizi şımartmanın zamanı geldi!

Bardağınıza biraz viski istediğinizde kullanabileceğiniz en iyi çay hangisi? Evet bunu daha önce deneyenler ve uygulayanlar olduğunu biliyor ve artık sizde bu tadı denemek istiyorsanız doğru yerdesiniz. Genelde sadece siyah çay içerim, çeşitli viski türleri de olduğunu biliyorum, o yüzden muhtemelen orada da rehberliğe ihtiyacım var diyenlerinize de tavsiyelerimiz var.

İlk bakışta şaşırtıcı görünse de, çay ve viski beraber gerçekten iyi gider. Viskiyle çayı eşleştirmenin sırrı, viskinin dumanlı dokusuyla oynamaktan geçer.

Çam közü üzerine içildiği için Lapsang Souchong bunun için mükemmel bir çay tarifidir. Harika dumanlı aroması ve eşsiz tadı nedeniyle birçok viski ve skoç içkinin Lapsang’a birden aşık olmasına şaşırmazsınız. İşte size sofistike ve karmaşık bir kokteyl sunmak için Bourbon ve Lapsang ile portakal rengini birleştiren bir eşsiz bir tarif.
  

Burbon, Lapsang ile mükemmel bir eşleşme

Burbon, bir çok viskide rastlayamayacağınız dumanlı bir dokuya sahiptir. Burada gerçekten de Burbon’da bu kadar ısrarcı değiliz, çünkü likörün ince notalarının çoğu çay ve portakal ile işlenerek değişecek. Viski için önerebileceğimiz bir başka bir seçenek ise Scotch, ancak bu düşündüğünüzde biraz pahalı bir seçenek olabilir.

İşte o meşhur tarif

30 ml. Burbon

1 çay kaşığı Lapsang Souchong

1 yemek kaşığı şeker

Portakal kabuğu

Buz küpleri

Viskili Çay Kokteyli Yapımı

120 ml. su içinde 1 çay kaşığı çay ekleyerek 6 dk. karıştırın.

6 dakika sonra şekeri demlik içine dökün.

Süzülmüş çayı küçük bir avuç buzun üzerine dökün.

Kokteyl aşaması

Bir viski bardağını buz ve Burbon ile doldurun.

Yaptığınız çayı ve portakal kabuğu ekleyin.

Karıştırın ve tadını çıkarın!

Peki bu Kokteyl Tatlı mı?

Hayır! Ne zaman çay ile alkollü bir içecek yaparsanız, mutlaka biraz şeker eklemelisiniz. Aksi takdirde, alkol içeceğe hakim olur ve sadece viski tadı alırsınız. Daha tatlı bir içecek istiyorsanız, 2 tatlı kaşığı şeker ekleyebilirsiniz, çünkü bu tarif sizin için oldukça sert bir içecek olacaktır.

Keyfini çıkarın!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

The way of tea