
Favori içeceklerinizi bu sıcak yaz günlerinde buzla servis etmek, yazın tadını daha iyi çıkarmanıza yardımcı olabilir, özellikte Matcha ile Tencha denen ince yeşil yapraklı bir bitkiden yapılan bu içecek, zengin ve parlak yeşil bir toz olarak çıkar ve hafif tatlı bir tada ve aromaya sahiptir. Sizin için öğleden sonra rahatlarken yudumlamalık beş tane buzlu matcha tarifi bulduk;
Zencefilli Matcha
Malzemeler:
- ¾ çay kaşığı matcha
- 1/8 çay kaşığı zencefil tozu
- 150 ml su
Tarif:
Matcha’yı bir kabın içine eleyin. Zencefil tozu ekleyip yavaşça 70 ml oda sıcaklığındaki suyu kaba dökün. Macun kıvamına gelmesi için çırpın ve sonradan kalan suyu ekleyin. Tüm toz çözünene ve hafif köpüklenene kadar çırpın. Buz dolu bir bardağa doldurun. Afiyet olsun.
Buzlu Matcha
Malzemeler:
- ½ çay kaşığı matcha
- Chado Milk Oolong müslin çay poşeti
- 150 ml kaynar su
Tarif:
150 ml kaynar suda poşet çayı beş dakika demleyin. Poşetleri çıkarın ve çayı soğutun. Matchayı bir kaba eleyin ve çaydan 30 ml kaba ekleyin. Macun kıvamına gelene kadar çırpın ve sonradan tüm çayı ekleyin. Tüm toz çözünene ve hafif köpüklenene kadar çırpın. Buz dolu bir bardağa doldurun. Afiyet olsun.
Soğuk Demlenmiş Sencha ve Matcha
Malzemeler:
- 17 gr matcha
- 8.5 gr sencha
- 4 bardak su
Tarif:
Tüm malzemeleri bir kaba koyun (tercihen cam) ve dolapta bir gece saklayın. Ertesi gün süzün ve servis edin.
Naneli Buzlu Matcha
Malzemeler:
- ½ çay kaşığı matcha
- 2 nane yaprağı
- 150 ml su
Tarif:
2 nane yaprağını 150 ml kaynar su içinde beş dakika demleyin. Yaprakları çıkarıp soğumaya bırakın. Matchayı bir kaba eleyin ve çaydan 30 ml kaba ekleyin. Macun kıvamına gelene kadar çırpın ve sonradan tüm çayı ekleyin. Tüm toz çözünene ve hafif köpüklenene kadar çırpın. Buz dolu bir bardağa doldurun. Afiyet olsun.
Klasik Buzlu Matcha Latte
Malzemeler:
- 1 çay kaşığı matcha
- 2 yemek kaşığı su
- 1 çay kaşığı şurup
- 250 ml süt
Tarif:
1 çay kaşığı matcha tozunu eleyip 350 mililitrelik latte bardağına koyun. Suyu ekleyip macun kıvamına gelene kadar çırpın. Topaklanma olursa mikserle çırpabilirsiniz. Tatlandırmak için şurup ekleyin. 250 ml sütü matcha karışımının üzerine ekleyin. Buzlu bardakta servis edin. Afiyet olsun.
Matcha çayını bu kadar seveceğimi düşünmezdim. Chado da yazan tarifler ile Matcha ya aşık oldum diyebilirim:) Faydaları saymakla bitmeyen bu çayı Chado kalitesi ile mutlaka deneyin, çok ama çok keyif alacaksınız.