Matcha Breeze

Sıcak yaz aylarında keyifle serinlemek için reçetesi Chado ve Food Project Istanbul tarafından oluşturulan ve 2019 yazında Chado Teashop’ların menusunde yerini alan Matcha Breeze moctail’inin tarifini Alem dergisinde Haziran sayısında çıkan haliyle aşağıda paylaşıyoruz.

MATCHA BREEZE

Matcha Breeze ile Matcha’nın baskın tadı, Moroccan Mint içerisinde yer alan nane ile hem tazeleyici bir etkiye kavuşuyor hem de Milk Oolong çayı ve badem sütü ile yumuşuyor, zenginleşiyor. 

MALZEMELER:

½ kaşık Chado Matcha çayı (Ortalama 2 g)

½  kaşık Chado Moroccon Mint harmanı (Ortalama 2 g)

½ kaşık Chado Milk Oolong çayı (Ortalama 2 g)

160 ml sıcak su

100 ml badem sütü

80 ml ekşi elma suyu

2 kaşık bal

HAZIRLANIŞI:

Chado olarak daha yoğun ve zengin tatlar için genellikle soğuk demleme metodunu seçiyoruz. Sıcak su ile kısa sürede demleyip soğutmak yerine soğuk suda uzun süre demlemeyi tercih ediyoruz. Ancak bu tarifimizde Matcha çayı olduğu için, acılaşmayı önlemek için sıcak demleme metodunu kullanacağız.

Üste belirtilen ölçülerde Matcha, Morrocon Mint ve Milk Oolong çayları üzerine ortalama 80 °C su ekleyerek 3 dakika demleyin.

Demleme sırasında birkaç defa kaşıkla karıştırın.

Daha sonra çay yapraklarını sudan süzerek (Çıkararak) üzerine önce ekşi elma suyunu, sonra badem sütünü ekleyerek tekrar karıştırın.

Balı da ekleyerek tatlandırın.

Eğer vaktiniz varsa buzdolabında soğutabilirsiniz ya da hemen içmek istiyorsanız shaker’da buzla karıştırdıktan sonra servis yapabilirsiniz.

Not: Ölçü büyük bir bardak sunum içindir. 

Afiyet olsun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

The way of tea