Matcha Yeşil Çay Tarifleri
Matcha çayı, Çin’den Japonya’ya gelişinin ardından Japon çayı kültürünün bir parçası olup çay seremonilerinde kullanılmaya başlayan bir yeşil çay türlerinden biridir. Hasat edilmeden önce birkaç hafta gölgelendirilmesinin ardından yeşil çay üretim aşamalarından geçirilir ve son olarak da değirmenlerde titizlikle öğütülerek toz haline getirilir. Çay yapraklarının suya infüze olduğu klasik demleme yöntemlerinden farklı olarak, toz haline getirilmiş yapraklarının suda tamamen çözülmesi şeklinde hazırlandığı için Matcha çayı içinde bütün yaprak tüketilmiş olur.
Matcha Çayı Hazırlama
1 çay kaşığı Matchaya 70-75 °C sıcaklığında bir miktar su ilave edip whisker ile zigzag hareketi ile köpürene kadar olabildiğince hızlı şekilde karıştırın. Ardından üzerine biraz daha su ilave edip (yaklaşık 160-180 ml) servis edebilirsiniz.
[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=RapDYnSjM1E”]
[soliloquy id=”4726″]