Matcha karıştırıcısı Chasen için püf noktaları

Japon çayı seremonisi Chado’nun temel parçalarından biri olan Chasen, Matcha’nın suda iyi karışmasını sağlamak amacıyla kullanılan karıştırıcıdır. Matcha’nın suda eriyen veya çözülen bir içerik olmadığını unutmayalım. Ve çok ince taneli tozlardan oluştuğu için suda iyi karışması önemlidir.  İyi karışması için de en öne çıkan çözüm Bambo Whisk yani Japonca adı ile Chasen’dır. Bambudan elde edilen […]

Japon Çayını Daha Yakından Tanıdık

15-16 Mart tarihinde JETRO’nun (Japan External Tradw Organization) organizatörlüğünü yaptığı “Japon Çayı Etkinliği” Chado ve Mutfak Sanatları Akademisi işbirliği ile MSA’da gerçekleştirildi. Japon Çayları Getirildi Etkinlik dahilinde organizatör firma tarafından Japonya’dan getirilen Matcha, Gyokuro, Sencha, Genmaicha, Houjicha cinsi Japon yeşil çayları çay uzmanı Kotaro Tanimota tarafından katılımcılara tanıtılırken, Hiromi Ohama’nın Chado’nun Japon yeşil çaylarıyla hazırladığı […]

Çay Çeşitleri

Yeşil Çay Bancha : Bancha çayları Japonya’da bulunan bir çeşit yöresel çay çeşitleri olarak görülür. Bancha yeşil Japon çayı Sencha’nın üretimi esnasında meydana gelmiştir ve iri tanelidir, kafein miktarı az tanin miktarı bakımından zengindir. Bancha düşük kaliteli çaylardan yapılıp, niteliksiz olmasına karşın günlük kullanımda özellikle kırsal ve dağsal bölgelerde yaygın olarak  içilmektedir. Bancha çayı halk […]

Matcha Çayı Hazırlama

Matcha Yeşil Çay Tarifleri Matcha çayı, Çin’den Japonya’ya gelişinin ardından Japon çayı kültürünün bir parçası olup çay seremonilerinde kullanılmaya başlayan bir yeşil çay türlerinden biridir.  Hasat edilmeden önce birkaç hafta gölgelendirilmesinin ardından yeşil çay üretim aşamalarından geçirilir ve son olarak da değirmenlerde titizlikle öğütülerek toz haline getirilir.

Chado – Çaya giden yol…

Chado, Japonya’da çayın hazırlanması, sunumu ve içilmesini içeren seremoniye verilen isimdir ve “the way of tea” anlamına gelir. Chado (Ça-do olarak okunur), Budizm inancından birçok öğeyi içermektedir. Zaten çayın ilk çıktığı ülke olan Çin’den Japonya’ya ulaşması ve yayılması da keşişler tarafından sağlanmıştır. Chado içinde dört kavramın öne çıktığı söylenir; Uyum, saygı, saflık ve sükunet. Japon […]

Japon Çayı Kültürünü En İyi Anlatan “Chakai” ler Chado Kalitesiyle Çay Severlerle Buluşuyor!

Ünlü Seramik Sanatçısı Birsen Canbaz, Chado Fincanlarına Hayat Verdi! “Çaya Giden Yol” Temalı Chakai’ler Chado Çayların Lezzetine Sanat Katıyor! Gurme çay kültürüne yeni bir soluk kazandıran ve dünyanın farklı ülkelerinden birçok çay çeşidini 2007 senesinden beri www.chado.com.tr adresinde Türk tüketicileriyle buluşturan Chado, ünlü seramik sanatçısı Birsen Canbaz’ın Chado’ya özel tasarladığı fincanlarla, çay severlere eksiksiz bir […]

“Ayumi Takano ile Japon Çayı Kültürü ” Chado ve Ayrıntı Sanat Akademisi İşbirliğinde Başlıyor!

Dünyanın 15 farklı ülkesinden 50’nin üzerinde çay çeşidini tüketicilerinin beğenisine sunan Chado, “Japan Tea Industry Association Japanese Tea Adviser” Sertifikalı Çay Danışmanı Ayumi Takano ile Japon Çayı Kültürü’nü anlatacak. Dünyanın farklı ülkelerinden birçok özel çay çeşidini Türkiye’ye getiren Chado işbirliğinde gerçekleşecek olan çay workshop’unda başrolü 2010 yılında Japonya Dışişleri Bakanlığı tarafından Japonya’nın Türkiye Dostluk Elçisi […]