Matcha karıştırıcısı Chasen için püf noktaları

Japon çayı seremonisi Chado’nun temel parçalarından biri olan Chasen, Matcha’nın suda iyi karışmasını sağlamak amacıyla kullanılan karıştırıcıdır. Matcha’nın suda eriyen veya çözülen bir içerik olmadığını unutmayalım. Ve çok ince taneli tozlardan oluştuğu için suda iyi karışması önemlidir.  İyi karışması için de en öne çıkan çözüm Bambo Whisk yani Japonca adı ile Chasen’dır. Bambudan elde edilen Chasen, geleneksel yöntemlerle yapılan  ince bir el işçiliği ürünüdür.

Matcha çayı hazırlarken kullandığınız Chasen’i doğru kullanabilmek ve uzun ömürlü olmasını da sağlamak için dikkat etmeniz gereken birkaç nokta var.

Püf Noktalar

  • Matcha’yı karıştırmadan önce çayı hazırlayacağınız kase (chasen) içerisine bir miktar ılık su koyup chasen’i bu su içerisinde 5-10 saniye bekletin. İlk kullanımdan önce bunu yaptığınızda Chasen’in ortasındaki burulmuş bölge biraz gevşeyecek ve dış kısmındaki kıvrılmış uçlar da düzleşecektir.
  • Matcha’yı çırparken Chasen’i fazla bastırmadan sadece kasenin tabanına sürtecek kadar temas ettirmeniz yetelidir. Bu sayede bambu karıştırıcının uçları da hasar görmemiş olur.
  • Matcha’nın çırpılması bittikten sonra üzerindeki çayın kurumasına izin verilmeden ılık sudan geçirilir ve hafifçe sallanarak üzerindeki fazla su kalıntıları uzaklaştırılır.
  • Eğer Chasen’i orijinal kutusunda veya başka herhangi bir kutu vb içerisinde saklıyorsanız tamamen kurumandan bu kutunun içerisine koymayın.
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

The way of tea