MATMAZEL MAKARON (WORKSHOP 1)
Chocolate Kiss (çikolata parçacıklı sri lanka siyah çay)
Sunum içeriğinde olan kahve, portakal, fıstık gibi içeriklerle güzel bir deneyim sağlayacağı için kakao parçacıklı Chocolate Kiss çayımızı dahil ettik.
Gözlerinizi kapatın ve kendinizi güneşin içinizi ısıttığı güneşli bir Paris gününde hayal edin. Pierre Hermé’den aldığınız lezzetli makaronlarla Seine Nehri’nin kenarında hafta sonunun keyfini çıkarıyorsunuz… Bu keyiften ilham alarak bir menü hazırlıyor, size makaron yapımını öğrenerek iyi vakit geçirebileceğiniz bir Workshop sunuyoruz.
NELER YAPACAĞIM?
Kahveli makaron, sütlü çikolatalı kahveli ganaj
Portakallı makaron, portakalı bitter çikolatalı ganaj
Fıstıklı makaron, fıstıklı beyaz çikolatalı ganaj
Tuzlu kurabiyeler ikramımızdır.
NELER ÖĞRENECEĞİM?
Pürüzsüz yüzeyli kusursuz makaronu hazırlarken, doğru kıvamlı ganaj dolgusunu ve renklendirmeyi en ince detaylarıyla öğrenecek; makaron yapımı konusunda deneyim kazanacaksınız.
ALMAN PASTALARI 2 (WORKSHOP 1)
Green Earl Grey
Green Earl Grey, Japonya’dan gelen Sencha çayı ve İtalya’dan gelen bergamot yağı harmanı ile bu workshop’u tamamlıyor.
Almanya ile Avusturya’nın mutfak kültüründen doğan ve tüm dünyaya hediye niteliğindeki zamansız tatlıları keşfe çıkıyoruz. Türlü hamurlar, meyveler, kuru yemişler, enfes kremalar ve iç dolguları ile dudak ısırtan nefis lezzetleri bu Workshop’ta öğrenerek evinizde de bu kültürün esintilerini dilediğinizce sürdürebileceksiniz.
NELER YAPACAĞIM?
1.Gün
• Kasesahne torte, soğuk cheesecake
• Zitronen roulade, limonlu rulo pasta
• Kaiserschmarrn, kral tatlısı (Demo)
2.Gün
• Früchtekuchen, meyveli tart
• Mutzen mandeln, bademli kurabiye
• Bienenstich, klasik Alman pastası
Atıştırmalıklar ikramımızdır.
NELER ÖĞRENECEĞİM?
İki gün sürecek bu programla en orjiinal tatlıları özgün teknikleriyle hazırlamayı; pasta ve tatlıların iç dolgularını, soslarını ve hamur çeşitlerini yapmayı öğreneceksiniz.
GLÜTENSİZ EKMEKLER (WORKSHOP 1)
Glüteni ve özellikle birbirinden leziz ekmekleri hayatınızdan çıkarmak zor gözükebilir; ancak şimdi glütensiz ürünlerle de birçok lezzetli yemekler yapmak pek hayli mümkün. Biz de en sevilen ekmek reçetelerini glütensiz uyarlamalarıyla MSA mutfağına konuk ediyor ve evinizde de kolaylıkla yapabileceğinizi kanıtlıyoruz.
Glüteni öğrenerek ekmek hamuruna olan etkileri hakkında bilgi sahibi olacak, glüten içeren unlar yerine kullanabileceğiniz alternatifleri görecek ve kendi ununuzu hazırlayarak bu undan ekmekler yapacaksınız.
Provence Daydream (lavantalı assam siyah çayı)
Hindistan’ın Assam bölgesinden gelen Assam siyah çayının, lavanta ve kakao ile müthiş uyumu.
Glüteni ve dolayısıyla pek çok ekmek çeşidini hayatınızdan çıkarmak çok da zor değil. Hatta artık glütensiz ürünlerle de çok lezzetli yemek yapmak mümkün. Biz de glütensiz hazırlanan özel ekmek reçetelerini MSA mutfağına konuk ediyor ve her mutfakta soruna bir çözüm olduğunu gösteriyoruz.
NELER YAPACAĞIM?
Nohut unu ile patatesli biberiyeli ekmek
Kuru üzüm ve cevizli karabuğday ekmeği
Keçi peyniri ve kurutulmuş domatesli zeytinli ekmek
Biberiye, fesleğen ve taze otlarla karamelize soğanlı focaccia
Beyaz ekmek
NELER ÖĞRENECEĞİM?
Glüten ve glütensiz un çeşitlerini öğrenecek, glütenin ekmek hamuruna etkileri hakkında bilgi sahibi olacak, glüten yerine kullanabileceğiniz alternatifleri görecek ve kendi glütensiz ununuzu hazırlayarak bu undan lezzetli ekmekler yapacaksınız.