Özel bir Japon çay çeşidi olan Sencha, özenle toplanmış çay yapraklarının önce 15-20 saniye kadar buhardan geçirilip daha sonra kıvrılıp, ısıtılması ve kurutulması ile elde edilir.
Çok sıcak suyla demlendiğinde daha kuvvetli hatta biraz buruk bir tada sahip olan Sencha çayı, daha düşük sıcaklıkta suyla demlendiğinde (örneğin 80 derece su sıcaklığında) yumuşak bir tada bir sahip olur. Damak tadınıza göre demleme sıcaklığını kendiniz belirleyebilirsiniz.
Sen-cha (Sença olarak okunmaktadır), Japonya’da en çok tüketilen çay çeşididir. Sencha yeşil çayının birçok çeşidi vardır, yetiştiği bölge ve hangi mevsimde toplandığına göre tadı farklılık göstermektedir. Nisan ve Mayıs aylarını kapsayan ilk hasat genellikle en lezzetli Sencha olarak bilinmektedir.
Japon çay kültüründe önemli bir yere sahip olan yeşil çay tüm dünyada giderek daha fazla tüketilmektedir.
İçindekiler: Yeşil çay
Hazırlama önerileri: 83 °C sıcaklıktaki 250 ml suya 1-2 çay kaşığı eklenerek yaklaşık 2 dakika demlenmesi önerilir.
Her piramit poşet tek ve ayrı olarak hava ve nem almayan kılıfların içine koyulmaktadır, bu sayede piramit poşet çaylarınızı ofise/seyahate kolaylıkla yanınızda götürebilirsiniz.
Chado Tea , piramit poşet çaylarda toz haline gelmiş çay yaprakları yerine, tam çay yaprağı kullandığı için demleme süresi normalden biraz da uzundur. Bu yüzden çayın tadının tam çıkması için normal bir poşet çaya göre 1-2 dakika daha uzun demlemenizi öneririz.
Servis Sayısı: 20 Fincan
2,5 gr x 20 Adet: 50 gr







Yorum yaparak hem kendiniz hem diğer ziyaretçilerimiz için fayda sağlayabilirsiniz.
Daha önce satın aldığınız ürünler ile ilgili fikirlerinizi paylaşarak, her yorum için 2 puan kazanabilirsiniz.
Yorumlar
Henüz bir yorum yapılmamış.