Eğer klasik tiramisuyu seviyorsanız, bu çaylı tiramisu tarifi de size aynı tadı verecek ama biz tarifi biraz kendimize göre uyarladık. Tabii espressoyu pu-erh çayıyla değiştirdik ve ayrıca kedi dili bisküvisi yerine de ev yapımı kek kullandık. Keki kabarık yapmanın sırrı ise yumurta ve şekeri iyice kabarana kadar çırpmak. Basit, hava dolu ve çok şekerli olmayan […]
Etiket: puerh çayı
Genel Hatlarıyla Çay Türlerine Bakış
Tüm çaylar, tek bitki kökeninden yani Camellia Sinensis’ten gelirler. Yüzlerce çeşit çay, kendi karakteristik görünümü, tadı ve aromasına sahip olarak kartşımıza çıkar. Şarap ya da kahve gibi, her çay hasadı, iklim, yağış ve diğer mevsimsel şartlardaki değişiklikler nedeniyle yıldan yıla farklılık gösterebilir. Böylece aynı tarladan ya da bahçeden gelen çaylar bir yıldan diğerine ciddi anlamda […]
Pu’erh Çayı ve Üretim Süreci
Pu’erh Çayı muhtemelen dünyadaki en karmaşık çaydır – kesinlikle en yanlış anlaşılan ve en yaygın olarak sahteleri ile karşılaştığımız çay türlerinden biri olduğunu söyleyebiliriz. Pu’erh çayı farklı işleme teknikleri ve yaşlanma faktörü nedeniyle tadı iyi ya da daha kötü anlamda zaman içerisinde değişebilen ve ince şaraba benzer bir yaşam süresine sahip olan bir çay türüdür. […]
Pu’erh Çayı, Ustaların Seçimi
Pu’erh Çayı, Tang hanedanı kadar geri giden büyüleyici bir geçmişi olan özel bir Çin çayıdır. Üretiminde yer alan fermantasyon ve yaşlanma süreçleri onu diğerlerinden farklı kılar ve harika zengin aroması ile takdir edilmesini sağlayan yoğun lezzet ve karakterlerini ortaya çıkarır. Demlenmiş yapraklarının koyu vişne rengi lezzetli topraksı ve karmaşık lezzetler sunar. Zamanla birlikte doğal yollarla […]