Hojicha, üst kalitedeki Japon “Bancha” çayından elde edilir. Diğer yeşil çaylardan farklı kılan şey onun üretim şeklidir.
Kömür ateşinde, porselen kaplarda kavrularak elde edilen Hojicha çayının rengi bu nedenle yeşil yerine kırmızıya yakındır. Hojicha diğer yeşil çaylara göre daha yumuşaktır, çocuklar ve yaşlılar için de idealdir. Bu kaliteli ve gurme çay, Japonya’da genellikle yemek sırasında içilir. Hojicha, hafif içimli bir yeşil çay olduğu için akşam saatlerinde de tercih edilmektedir.
Yüksek ateşle etkileşime geçen hojicha kahverengimsi bir renge ve füme hafif karemelize bir tada sahiptir.
Hojicha (Hojika veya hojiça olarak okunmaktadır) özel bir Japon yeşil çay çeşididir.
İçindekiler: Yeşil çay
Hazırlama önerileri: 85 °C – 95 °C sıcaklıktaki 250 ml suya 1-2 çay kaşığı eklenerek 4-5 dakika demlenmesi önerilir. Aynı çay 2 defa demlenebilir.
Servis sayısı: Ortalama 150 fincan
Net: 200 g
Özellikleri:
Üretim şekliyle de çok özel bir yere sahip Hojicha, yumuşak içimi ve damakta bıraktığı fındık ve karamel aromasıyla günün her saatinde keyifle içilebilecek bir çaydır.
“HOJICHA 200 g” için yorum yapan ilk kişi siz olun
HOJICHA 200 g
YEŞİL ÇAY. JAPONYA.
Hojicha Bancha Çayı. (200 g)



Stokta yok
Ürün stoğa eklendiğinde bana haber ver.
Yorum yaparak hem kendiniz hem diğer ziyaretçilerimiz için fayda sağlayabilirsiniz.
Daha önce satın aldığınız ürünler ile ilgili fikirlerinizi paylaşarak, her yorum için 2 puan kazanabilirsiniz.
Yorumlar
Henüz bir yorum yapılmamış.