Kukicha, çay yapraklarıyla birlikte çay bitkisinin gövdesi ve yaprak saplarının karıştırılarak kurutulduktan sonra kavrularak hazırlanan özel bir Japon çayıdır. Kukicha, diğer yeşil çaylara göre benzersiz bir lezzet ve aromaya sahiptir.
Kukicha, Twig Çayı veya Bocha olarak da bilinmektedir. Genellikle Sencha, Matcha veya Gyokuro çaylarının üretimi sırasında elde edilir.
En kaliteli Kukicha çayları Japonya’dan gelmektedir.
İçindekiler: Yeşil çay
İdeal hazırlama şartları: 85 °C – 95 °C sıcaklıkta yaklaşık 250 ml suya 1 çay kaşığı Kukicha koyularak 3-5 dakika demlenmesi önerilir. (Aynı çay 2 defa demlenebilir.)
Servis sayısı: Ortalama 150 fincan
Net: 200 gr
Yorum yaparak hem kendiniz hem diğer ziyaretçilerimiz için fayda sağlayabilirsiniz.
Daha önce satın aldığınız ürünler ile ilgili fikirlerinizi paylaşarak, her yorum için 2 puan kazanabilirsiniz.
Yorumlar
Henüz bir yorum yapılmamış.