Uzakdoğu Çaylarında Fırsat Var

Türkiye en fazla çay tüketen ülkeler arasında yer alıyor. Artık market raflarında da çay çeşitlerinin arttığını görüyoruz. Örneğin ; Vietnam’da özel yetiştirilen ve Lotus çiçeğinden yapılan Lotus çayı , enfes lezzete sahip Jasmine çayı akla ilk gelenler. Bu alanda büyük bir Pazar ve girişim fırsatı söz konusu . İnternetten yapılan bir araştırmayla siz de farklı […]

Gastronomi: Şubat 2008

Chado: Çaya giden yol Chado yani “çaya giden yol”: saygı, sukunet, saflık ve uyum ekseninde gerçekleşen çok özel bir seremoni. Japon kültürüne ait çayın en doğru şekilde hazırlanması, zarif, hoş ve saygılı bir biçimde sunumunu içeren bu uygulama şimdi “beş çayı” muhabbetlerini Zen felsefesi ile tanıştırıyor. Chado fotoğraf çekimleri Divan Hai Sushi’de gerçekleştirildi. Yazı: Dilhan […]