ŞEKERSİZ (WORKSHOP 1) O en sevdiğiniz tatlıları rafine şeker olmadan da hazırlayabileceğinizi biliyor muydunuz? Formuna ve sağlığına dikkat edenler için rafine şeker kullanmadan harika bir menü hazırladık. Siz de “beyaz şekere rakip, kendinden tatlı ve doğal ürünlerle neler yapabilirsiniz” öğrenmek istiyorsanız bekliyoruz. Rooibos Chai Güney Afrika’dan kafeinsiz Rooibos çayının, baharatlar ile harmanı bu workshop’a eşlik […]
Etiket: Sencha
Yeşil Çay ve Suşi | Chado
Dünyadaki suşi restoranlarında sıcak yeşil çay servis edilmektedir. Japonya’da geleneksel olarak müşterilere yerel suşi restoranlarında ücretsiz verilen çaya Japon suşi şefleri tarafından agari (あがり) deniliyor.
Japon Çayını Daha Yakından Tanıdık
15-16 Mart tarihinde JETRO’nun (Japan External Tradw Organization) organizatörlüğünü yaptığı “Japon Çayı Etkinliği” Chado ve Mutfak Sanatları Akademisi işbirliği ile MSA’da gerçekleştirildi. Japon Çayları Getirildi Etkinlik dahilinde organizatör firma tarafından Japonya’dan getirilen Matcha, Gyokuro, Sencha, Genmaicha, Houjicha cinsi Japon yeşil çayları çay uzmanı Kotaro Tanimota tarafından katılımcılara tanıtılırken, Hiromi Ohama’nın Chado’nun Japon yeşil çaylarıyla hazırladığı […]
Ochazuke
Yaklaşık on gün önce, aşağıda gördüğünüz Ochazuke’nin fotoğrafını yayımladığımda, içtiğiniz Sencha veya Gyokuro çaylarının posalarını biriktirmenizi önermiştim. Kullanma zamanı geldi şimdi. Ochazuke (Chazuke), üst kısmında lezzetli bir içerik bulunan ve haşlanmış pirincin üzerine yeşil çay dökülerek hazırlanan basit ve sade bir Japon yemeğidir. Japon mutfağındaki geçmişi M.S. 800’lü yıllara dayanır. Günümüzdeki haliyle kullanılmaya ise 18.yy’da başlanmış. […]
Farklı Çay Çeşitleri
Çay bitkisi, aynı şarapta kullanılan üzümde olduğu gibi yetiştiği bölge, sıcaklık, toprak özellikleri, yükseklik, güneş gibi birçok özellikten etkilenir. Ayrıca çayın toplandıktan sonra ne gibi işlemlerden geçtiği de çayın tadını, kokusunu ve görüntüsünü büyük ölçüde değiştirir. Aşağıda dünyanın farklı yerlerinde yetişen öne çıkan çay çeşitlerini özetlemeye çalıştık; beyaz çay, yeşil çay, siyah çay ve niceleri… […]