Yeşil Çayda Umami Tadı

Umami tadında zengin yeşil çay Yeşil çay; hoş ve lezzetli bir umami tadı veren ve bir tür amino asit olan önemli miktarda glutamat içerir. Yeşil çayı deneyen herkes, karışım ve çeşitliliğe göre, belki de farklı seviyelerde tatlı, umami, sert ve acı tatlar algılamıştır. Tatlı ve umami tadının -ikisi de aminoasit çeşidi olan- teanin ve glutamattan […]

Japon Çayını Daha Yakından Tanıdık

15-16 Mart tarihinde JETRO’nun (Japan External Tradw Organization) organizatörlüğünü yaptığı “Japon Çayı Etkinliği” Chado ve Mutfak Sanatları Akademisi işbirliği ile MSA’da gerçekleştirildi. Japon Çayları Getirildi Etkinlik dahilinde organizatör firma tarafından Japonya’dan getirilen Matcha, Gyokuro, Sencha, Genmaicha, Houjicha cinsi Japon yeşil çayları çay uzmanı Kotaro Tanimota tarafından katılımcılara tanıtılırken, Hiromi Ohama’nın Chado’nun Japon yeşil çaylarıyla hazırladığı […]

Ochazuke

Yaklaşık on gün önce, aşağıda gördüğünüz Ochazuke’nin fotoğrafını yayımladığımda, içtiğiniz Sencha veya Gyokuro çaylarının posalarını biriktirmenizi önermiştim. Kullanma zamanı geldi şimdi. Ochazuke (Chazuke), üst kısmında lezzetli bir içerik bulunan ve haşlanmış pirincin üzerine yeşil çay dökülerek hazırlanan basit ve sade bir Japon yemeğidir. Japon mutfağındaki geçmişi M.S. 800’lü yıllara dayanır. Günümüzdeki haliyle kullanılmaya ise 18.yy’da başlanmış. […]

Farklı Çay Çeşitleri

Çay bitkisi, aynı şarapta kullanılan üzümde olduğu gibi yetiştiği bölge, sıcaklık, toprak özellikleri, yükseklik, güneş gibi birçok özellikten etkilenir. Ayrıca çayın toplandıktan sonra ne gibi işlemlerden geçtiği de çayın tadını, kokusunu ve görüntüsünü büyük ölçüde değiştirir. Aşağıda dünyanın farklı yerlerinde yetişen öne çıkan çay çeşitlerini özetlemeye çalıştık; beyaz çay, yeşil çay, siyah çay ve niceleri… […]

Tempo: Temmuz 2010

Chado, dünyanın farklı yerlerinde yetişen özel ve yerel çayları, Türkiye’deki tiryakilerle buluşturmaya devam ediyor. Chado çaylar, poşet olmadan, en doğal haliyle sunuluyor ve aroma maddeleri içermiyor. Gurme Çaylar | Yeşil Çay | Chado Yeşil çay yapraklarının kızartılmış pirinçle harmanlayan ‘Genmaicha’, Japon çay seremonilerinin baş tacı ‘Gyokuro’ veya buzlu ‘Jasmine Lime’, siparişle adresinize ulaştırılıyor.jasmine lime